Alanya, Tyrkiet

Alanya er en af de største og mest populære feriebyer i Tyrkiet. Navnet stammer fra den seldsjukkiske sultan Alaaddin Keykubat, som byggede byen i 1224. Der bor ca. 150.000 indbyggere, men dette tal stiger kraftigt om sommeren når turisterne kommer.

Strand ved Alanya i Tyrkiet
Creative Commons License foto: JürgenBOT

Byen er fyldt med gamle historiske bygningsværker fra det 12. og 13. århundrede. Fra havnen kan man sejle rundt om borgklippen og se de forskellige havgrotter, der ligger langs kysten som f.eks. ”Drypstenshulen” Damlatas, der er tilgængelig fra byen.

Vest for Alanya ligger Kleopatra-stranden, som regnes for at være byens bedste. Og det ses tydeligt om sommeren, hvor den ofte er fyldt til sidste plads. Det er muligt at leje solstole, parasoller og forskellige vandsportsaktiviteter som paraglidning, surfing og bananbåde. For enden af stranden findes små boder, hvor man bl.a. kan købe mad og drikke. Ca. 5 km vest fra byen ligger Ulas Beach, som har krystalklart vand og er mere stille end stranden i Alanya.

Alanya natteliv
Creative Commons License foto: JürgenBOT

Om aftenen forvandler byen sig til et fest mekka, med barer, diskoteker og caféer som holder åbent hele natten. Det tiltrækker enormt mange unge fra hele Europa, som tager på ungdomsferie i Alanya. Priserne på drinks er næsten som i Danmark og ikke så billigt som f.eks. tøj og smykker. Man skal være opmærksom på, at der handles med mange kopivarer på Alanyas markeder, så det kan være svært at sammenligne pris og kvalitet på mange varer. Især CDére og DVD film er ofte kopier.

Lidt uden for Alanya ligger Waterplanet, som er et 65.000 m2 stort vandland med rutchebaner, swimmingpools med bølger osv. Det ligger ca. 30 km fra byen i retning mod Side og er absolut et besøg værd, hvis man rejser med børn. Af andre attraktioner uden for Alanya, kan nævnes Aspendos og Kursunlu vandfaldet, Manavgat floden samt Det romerske teater i Side.

Du kan enten booke fly og hotel selv, eller du kan købe en af de mange afbudsrejser til Alanya der bliver udbudt – har du is i maven og venter til et par dage før afgang med at købe kan du ofte komme afsted for få tusinde kroner