Sunny Beach, Bulgarien

Sunny Beach i Bulgarien er de seneste år, blevet et stort hit blandt især unge, som rejser på ferie for at feste, drikke og have det sjovt. Men gennem de sidste 20 år, har danske rejsebureauer sendt turister til byen, så det er ikke en ny ferie destination. En af grundende til byens popularitet, er at Bulgarien er meget billig i forhold til andre europæiske rejsemål som f.eks. Spanien og Italien. Og hvis du vil rigtig billigt afsted kan du også kigge efter en afbudsrejse hvor du kan nogle gange kan være heldig at komme sydpå inklusiv fly og hotel for under 2.000 kr.

Ungdomsrejser til Sunny Beach i Bulgarien
Creative Commons License foto: JürgenBOT

Sunny Beach er den mest traditionsrige ferieby ved Sortehavskysten og er en by som vesteuropæiske turister i mange år haft glæde af. Byens strand er vidunderlig, med hvidt fint sand og lunt vand. Strandene er mellem 35 og 80 meter brede og det er med til at gøre området perfekt for børn, da vandet også er rimeligt lavt. På stranden er det muligt at leje forskellige ting som f.eks. jetski, bannanaboat og meget andet.

Sunny Beach har mange billige markeder, hvor man kan købe alt mellem himmel og jord. Ikke alt er lige ægte, så man skal være opmærksom på om guldkæden virkelig er ægte guld. Her sælges også meget falsk mærketøj og kopierede dvd film.

Der er et kæmpe stort udvalg af fortovscaféer, barer, restauranter og diskoteker i Sunny Beach. Byen regnes for at være den største fest by i hele Bulgarien i sommerperioden, da unge fra hele Europa valfarter til byen.

Hvis man rejser med børn, kan det anbefales at besøge et stort aktivitetscenter, som er beliggende ved byens strandpromenade. Her kan man skyde med bue og pil, lege i vandrutsjebanerne og spille minigolf.

Hvis man besøger Sunny Beach, bør man ikke snyde sig selv for en udflugt udenfor byen og dermed opleve det ægte Bulgarien. Der ligger flere hyggelige landsbyer og naturreservater tæt på Golden Sands, som endnu ikke er præget af turismen.