Lloret de Mar, Spanien

Lloret de Mar som ligger på Costa Brava kysten, er en livlig spansk ferieby, der især henvender sig til de unge turister. Byen ligger ved Middelhavet tæt på Blanes og Tossa de Mar og kun 75 km fra storbyen Barcelona, som absolut er et besøg værd.

Når turistsæsonen går i gang, vokser indbyggertallet til over 200.000 og da de fleste turister er unge, betyder det at der er meget larm i byen døgnet rundt. Så hvis man tager på ferie for at få fred og ro, er Lloret de Mar ikke det bedste sted at tilbringe ferien.

Der findes 2 km strand ved byen, men sandet er meget groft og ligner nærmest småsten. Til trods for det, er den alligevel en af de mest populære strande på Costa Brava kysten.

Nattelivet i Lloret de Mar er helt specielt og meget vildt. Her forvandles Llorets store Boulevard til et inferno af fest, lys og glade mennesker i og omkring de mere end 100 barer og diskoteker. De fleste har åbent til sidste gæst går hjem. Det er svært at nævne specielle diskoteker, da der er så mange, men man bør alligevel besøge Zoo, der er byens mest populære sted med flere udendørs og indendørs dansegulve og barer. Til trods for navnet, findes her ingen dyr. Et andet stort diskotek er Tropics, som har 3 forskellige dansegulve, med hver sin musikstil.

Der er ikke meget kultur eller historiske seværdigheder i byen, men der findes en bronze statue, som blev lavet af Ernest Maragall i 1966. Denne statue forestiller en fiskers kone og er en af Lloret’s kendetegn. Modernist Cemetery er en gammel historisk kirkegård, som også regnes blandt de mest historiske ting i Lloret de Mar. Men som sagt er byen mest for de unge som vil feste og for dem er byens historie mindre vigtigt.